Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (2024)

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (1)

Forestilling

  • Hva er balayage?
  • 1. Det er en teknikk
  • 2. Det er dyrere enn tradisjonelle høydepunkter
  • 3. Det vil vare lenger enn tradisjonelle høydepunkter
  • 4. Den produserer ikke like mye lyskraft som vanlige høydepunkter
  • 5. Det er subtilt
  • 6. Balayage og hårklipp
  • 7. Balayage på krøllete kontra rett hår
  • Hvordan opprettholde balayage
  • Skader balayage håret ditt?
  • Hva er de generelle fordelene med balayage?
  • Hvor lenge varer balayage på jomfruelig hår?
  • Hvem bør ikke få en balayage?
  • Kan du gjøre balayage på naturlig hår?
  • Hvor mye koster en balayage på jomfruelig hår?

Så du har scrollet på Pinterest og funnet noen helt nydelige hårfarger som du gjerne vil prøve. Titlene på bildene har alle denne som ingen ser ut til å vite hvordan man staver eller uttaler riktig - "balayage". Men før du tar dette bildet inn til stylisten din og ber om det, er det noen fakta om balayage du bør vite om dette begrepet.

Hva er balayage?

  1. Det er en teknikk, ikke et utseende eller en stil
  2. Det er vanligvis dyrere enn tradisjonell fremheving
  3. Resultatene produsert fra balayage vil vare lenger enn tradisjonelle høydepunkter
  4. Det produserer vanligvis ikke mye løft eller lyskraft
  5. Det er en av de mest subtile fremhevingsteknikkene
  6. Hårklippet ditt har en enorm innvirkning på slu*ttresultatet av utseendet ditt
  7. Det ser annerledes ut på krøllete kontra rett hår

1. Det er en teknikk

Balayage er en teknikk for å farge hår; det er ikke navnet på stilen eller utseendet den produserer. Det er et fransk ord som betyr å feie eller å male, og det er akkurat det stylisten din gjør når de påfører lighteneren.

En ekte balayage males på håret med en børste og INGEN folier. Noen stylister kan bruke bomull, netting eller plastfolie for å skille bitene pent fra hverandre, men det gjøres aldri med folier eller hette. Mesteparten av tiden behandles håret i friluft.

Det er mange måter å oppnå et slu*ttresultat på, og hvis stylisten din velger å bruke folier fremfor en ekte balayage-teknikk for håret ditt, må du stole på dem. Det er tider hvor det vil fungere bra basert på din nåværende situasjon, men andre ganger kan en annen teknikk være best for å oppnå hårmålene dine.

2. Det er dyrere enn tradisjonelle høydepunkter

Fordi det er så tilpassbart, koster det vanligvis mer enn tradisjonelle høydepunkter. Mer kunstneriske ferdigheter brukes fordi stylisten din bokstavelig talt håndmaler fargen på håret ditt. Hver brikke er nøye utvalgt og plasseringen er veldig viktig. Dette krever dyktighet for å gjøre det riktig.

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (2)

Solkysset balayage

Det tar også vanligvis lengre tid å behandle enn et tradisjonelt foliehøydepunkt, og tid er penger i salongverdenen.

De fleste balayage lighteners er også dyrere enn en tradisjonell lightener (blekemiddel). Dette er en annen faktor for hvorfor balayage er dyrere.

Du kan vanligvis forvente å betale alt fra $150-200+ for en full balayage-tjeneste.

3. Det vil vare lenger enn tradisjonelle høydepunkter

Fordi det påføres håret i feiende bevegelser, produserer det ikke harde linjer når det gjøres riktig. Dette gir en bedre utvekst fordi det ikke er en betydelig grenselinje ved røttene dine.

Jeg har sett noen klienter gå 6+ måneder uten å ta på balayagen, mens en typisk foliehøyde bare kan gå i 6-8 uker uten rotflekker.

Det kan hende du må komme inn for en toner mellom balayage-tjenester, men det haster ikke så mye som et vanlig helt eller delvis høydepunkt. Sjekk ut innlegget mitt her for å lære hvordan du maksimerer levetiden til hårfargen din.

Så selv om det er litt dyrere å få tak i, vil det vare mye lenger og gi deg mer valuta for pengene i det lange løp.

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (3)

Balayage produserer varmere "solkyssede" toner

4. Den produserer ikke like mye lyskraft som vanlige høydepunkter

Hvis du har naturlig mørkt hår eller fargebehandlet hår, kan det hende at balayage ikke er den beste teknikken for deg. Spesielt hvis du vil ha betydelig kontrast i fargen din.

Fordi det ikke brukes folier, bearbeider håret langsommere og du vil ikke oppnå like mye løft kontra en folieringsteknikk. Dette er grunnen til at det ser mer naturlig ut.

Når det brukes folier, ligner det på å bake en potet. Folien holder varmen inne, noe som vil øke hastigheten og øke løftekraften til lighteneren.

Balayage fungerer best på naturlig eller jomfruelig hår fordi det løfter seg mye lettere enn tidligere farget hår.

Men hvis du ønsker å oppnå "balayage-utseendet" med høyere nivåer av løft, kan stylisten din bruke en foilayage-teknikk slik at du kan ha det samme utseendet med et høyere løft for å fjerne varme og messingtoner.

Foilayage gir balayage-utseendet, men folier og tradisjonell lightener brukes. Jeg gjør dette ofte ved å bruke en ertende teknikk for å gjenskape det mykere utseendet på roten. Denne teknikken er kjent som "teasy-lights"

5. Det er subtilt

Når balayage påføres, er fargen ikke alltid grundig mettet på hver tråd. Fargen er malt på de ytre lagene av håret og dette gir et mer naturlig, men likevel dimensjonalt utseende.

Det subtile utseendet det skaper blir vanligvis referert til som "solkysset". Hvis du vil ha høy kontrast og dristigere utseende, er dette sannsynligvis ikke teknikken for deg.

Hvis du leter etter kjøligere toner og ikke vil se noe varme i håret ditt, kan det være lurt å unngå balayage. Fordi det ikke produserer like mye løft som tradisjonelle høydepunkter, er det vanligvis noe varme igjen i slu*ttproduktet selv etter toning.

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (4)

Brunette balayage

6. Balayage og hårklipp

Sørg for at stylisten din vet på forhånd hvor mye lengde du vil ta av før du balayagerer håret. Det er ingenting verre enn å bestemme ETTER at balayagen din behandler at du vil ta av 5 tommer, og kutte bort all den fargen.

Formen på kuttet er også veldig viktig når du skal bestemme hvordan balayagen din skal plasseres. Det er en flott teknikk for å fremheve en hårklipp; bare sørg for at de to jobber sammen. Jeg synes det er best å gjøre rammearbeidet til hårklippet før jeg påfører balayage, og så etterbehandling og teksturering etterpå.

Jeg ville også legge til at det kan gjøres på langt ELLER kort hår. Lengden spiller ingen rolle, så lenge plasseringen av balayagen er tilpasset for å passe formen på kuttet.

7. Balayage på krøllete kontra rett hår

Når du finner målbildet ditt, sørg for å velge et som er stylet slik du regelmessig bærer håret ditt. Hvis du bruker håret rett mesteparten av tiden, ikke ta med et krøllet bilde til stylisten din.

Du liker kanskje måten balayagen ser ut på krøllet hår, men ikke på rett hår. Når håret er krøllet blander det fargene og binder dem sammen med dimensjoner som kommer gjennom. Men når håret er rett vil du se hver eneste detalj, og det blir et litt dristigere utseende.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, spesielt hvis det gjøres riktig, men det er viktig at du vet hva du ber om.

Hvordan opprettholde balayage

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (5)

***Siden jeg deler produktene jeg elsker å bruke med dere, inneholder denne siden tilknyttede lenker til disse produktene. Hvis du tar grep og kjøper et produkt ved å klikke på en av koblingene mine, tjener jeg noen provisjonspenger på det uten ekstra kostnad for deg. Dette gjør at jeg kan fortsette å gi deg fantastiske hårtips, så takk! ***

Hvis det gjøres riktig, bør balayagen vare MYE lenger enn tradisjonelle høydepunkter. Men du må sørge for at du tar ordentlig vare på håret ditt hjemme mellom salongbesøkene.

Sjekk ut innlegget mitt her for å lære om hvordan du unngår at hårfargen og tonerene blekner.

Avhengig av fargen på håret ditt, kan det være best å kjøpe en lilla sjampo for å nøytralisere harde varme toner fra håret. Jeg anbefaler denne lilla sjampoen og balsamen for å fjerne messingtoner fra blondt hår. Og denne sjampoen og balsamen med jevne mellomrom.

Hvis du ender opp med å trenge en toner mellom besøkene, prøv å bruke en fargesjampo og balsam selv hjemme! Dette er mine favoritter laget av Celeb Luxury. Det kan spare deg for penger ved å tone hjemme i motsetning til å måtte gå inn i salongen!

Skader balayage håret ditt?

Det er først viktig å vite at enhver farging av håret ditt kan være skadelig, spesielt når det blir lysere.

Når det er sagt, er balayage vanligvis mykere på håret enn tradisjonelle highlights fordi det ikke gir så mye løft.

Hvis håret ditt allerede er skadet, er det best å følge det stylistene dine foreslår, fordi du kan ende opp med å gjøre ting verre.

Jeg anbefaler alltid alle mine klienter å bruke en kondisjonsbehandling ukentlig for å holde håret i god fargetilstand. Du finner favoritten min her.

Hva er de generelle fordelene med balayage?

  1. Det er mindre vedlikehold enn vanlige høydepunkter
  2. Et mykere høydepunkt er resultatet
  3. Det kan være mindre skadelig på håret ditt
  4. Det er mer allsidig enn tradisjonelle høydepunkter

Mens balayage gir et nydelig utseende og er superpopulært i dag, er det kanskje den beste teknikken for deg. Overlat det til stylisten din å bestemme hvilken teknikk du skal bruke basert på ditt nåværende hår og dine mål.

Sist oppdatert 04/02/2021

Hvor lenge varer balayage på jomfruelig hår?

Hvor lenge varer Balayage i håret ditt? En av de største fordelene med Balayage er hvor lenge den varer. Tradisjonelle foliehøydepunkter krever touch-ups med noen få ukers mellomrom, mens Balayage vil vare3-4 måneder i gjennomsnitt.

Hvem bør ikke få en balayage?

Hvem bør ikke få Balayage. Mens balayage fungerer med nesten alle hårtyper, farger og teksturer, anbefales det ikke for de medsterkt fremhevet hår. "Denne hårtypen vil kreve at håret blir delvis mørkere og deretter fremhevet," sier Papanikolis.

Kan du gjøre balayage på naturlig hår?

Uansett hva din naturlige hårfarge er,du kan få noen flotte høydepunkter ved å bruke balayage-teknikken. Den fungerer også på rett hår, stramme krøller og alt i mellom. Selvfølgelig kan prosessen være litt annerledes for visse hårfarger.

Hvor mye koster en balayage på jomfruelig hår?

Den gjennomsnittlige kostnaden for balayage-høydepunkter starter på $70 for lett, delvis dekning på kort hår, og fra$150 til $200 for å gjøre et helt hode med ekstra langt hår i flere forskjellige toner. Til sammenligning kan en full-head av høydepunkter koste $60 til $150 i en salong.

Fungerer Balayage på jomfruelig hår? (2024)

FAQs

Kan alle frisører lave balayage? ›

Vælg den rigtige frisør til at lave din balayage

Det er desværre ikke alle frisører, der har lige stor erfaring med denne farveteknik. Desuden er det også et spørgsmål om stil. Da der er flere forskellige måder at lave sådan en farvning på, så ser de også gerne meget forskellige ud.

Er balayage hårdt for håret? ›

Balayage er en hårfarveteknik, der giver dig naturligt, solkysset og 'beachy' hår. Det er også den ultimative hårtrend for kvinden, der ikke ønsker skarpe udgroninger eller for meget vedligeholdelse. Teknikken giver nemlig ikke udgroninger på samme måde som andre hårfarveteknikker, da håret farves et stykke fra bunden.

Hvor lang tid holder balayage? ›

Det betyder, at du ikke behøver at bestille tid hos frisøren lige så ofte, som hvis du hele tiden skal have fikset udvoksningen. Hvor du ved almindelig lyse striber skal til frisøren ca. hver 5 uge for at få klaret udvoksningen, så kan du med en balayage nøjes med at besøge frisøren ca. hver 3 - 4 måned.

Hvad er forskellen på balayage og reflekser? ›

Balayage er nemlig en frihåndsteknik, hvor frisøren inddeler håret i sektioner og 'maler' direkte på håret med bløde penselstrøg. Ved at frisøren maler direkte på håret, opnår man et langt mere naturligt resultat, uden for store kontraster, som fx kommer ved almindelige reflekser.

Er balayage pengene værd? ›

Balayage hos Frisør

På billedet herunder har jeg fået lavet en naturlig Balayage, en kold toning og klipning til en samlet pris på 1.450 kr. Hvis du vil have en flot balayage uden at betale en formue, så kan jeg på det varmeste anbefale Christina.

Hvad er omvendt balayage? ›

DEN OMVENDTE BALAYAGE

Og det kaldes nogle gange en omvendt balayage. Tilføjelse af mørkere toner giver mere fylde og dimension til håret, og tiltrækker mere opmærksomhed til de lysere sektioner – ligesom en skygge får lyset omkring det til at se lysere ud.

Hvad er forskellen på balayage og Babylights? ›

Babylights og Balayage er to forskellige teknikker, som frisører bruger for at skabe flotte farver i håret. Babylights er tynde og fine striber, lavet ved at farve små sektioner af håret. Balayage derimod, er en frihåndsteknik, hvor farven påføres i et naturligt faldende mønster for en mere solkysset look.

Er balayage permanent? ›

Because a balayage involves lightening certain sections of your hair, the effect is permanent, although the colour might fade slightly after a few months if not looked after properly (see further down for how to get long-lasting bright colour).

Hvor meget koster det at få bleget hår? ›

Frisør
Maskinklip. . . . . . .130.00
Permanent m. klip, kur, vo el. sæt. . . . . . .755.00
Afblegning – bund. . . . . . .285.00
Afblegning – kort hår. . . . . . .295.00
Farvning (helt hår). . . . . . .335.00
63 more rows
Apr 21, 2023

Hvem kan få balayage? ›

Har du meget mørkt hår, skal du være forberedt på, at der vil kunne opstå rødlige og orange toner i håret, hvis du får lavet balayage. Derimod kan du få balayage, hvad enten du har krøllet, glat, eller bølget hår. Du skal dog vide, at balayage teknikken fungerer bedst, hvis du har en vis hårlængde.

Kan man lave balayage i gråt hår? ›

Der er forskellige muligheder for balayage i gråt hår. Balayage highlights kan kombineres med tonere, for at skabe et mere varmt, eller køligt look. Det er op til dig, og din frisørs kreativitet, at vurderer hvad der ville fungerer bedst i dit hår. Med balayage farver man fra spidserne, og op mod rødderne.

Kan man lave balayage i kort hår? ›

Kan balayage laves i kort hår? Ja da! Balayage er en innovativ farveteknik, der kan bruges i de fleste længder samt hårtyper.

Hvad er forskellen på lyse striber og balayage? ›

Balayage minder meget om striber, men det er en teknik, hvor man laver en “udgroning” fra starten af. Frisøren fader simpelthen overgangen fra din egen farve ud til dine længder, hvor du gradvist bliver lysere og lysere.

Er der mangel på frisører? ›

Fra 2022 til 2032 vil antallet af fa*glærte i arbejdsstyrken falde med ca. 81.000 personer. Blandt frisørerne og kosmetikerne skal man forvente et tab på godt 1.400 fa*gpersoner på ti år, hvoraf ca. 1.350 er frisører.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5809

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.